Структурата и принципот на работа на електричниот дигалка

Електричниот дигалка главно се користи за подигање, влечење, товарење и истовар на тешки предмети, генерално поделени на електрични дигалки со жица,синџир електричен дигалка и електричен дигалка отпорен на експлозија, тоа е еден вид лесна и мала опрема за подигање, широко користена во сите сфери на животот, генерално инсталирана во кран со едно светло, мост кран, портен кран, висечки кран,  Следното е да се запознае структурата и принцип на работа на електричниот дигалка.

1

Електричен ланец дигалка

Големопродажба на големопродажба 3T HHBB електричен ланец дигалка со ниски цени производители и добавувачи | АСАКА (asaka-lifting.com)

Rелектрични дигалки за контрола на емотикони се состои од механички и електрични делови, механички делови вклучувајќи: редуктор, мотор за подигање, мотор за одење, тркало за одење, прекинувач на стоки, уред за барабан, уред за кука, спојка итн.; Електричниот дел вклучува: прекинувач за напојување (прекинувач со железна кутија), кабел за напојување, безбедносна лизгачка линија за контакт, колектор, прашка за појас за подигање

, контролна кутија итн. Електричниот дигалка усвојува дизајн на мехатронска интеграција, напојување преку лизгачка контактна линија, ракување со рачката, контролна јамка низ контролната кутија за контролирање на моторот за подигнување на електричен дигалка, мотор за одење, за да се постигне целта на опремата за подигнување.

Принципот на работа на електричниот дигалка е многу едноставен, прво вклучете го моторот за кревање, подигнете ја тежината на соодветната висина, а потоа започнете со работа на моторот за да ја пренесете тежината до одредената позиција, трчајќи го автомобилот во долниот раб на Симплекс челичен зрак одење. При одење, електричен мотор се користи за движење на тркалата од двете страни на автомобилот.

Електрична дигалка е потребната машинерија за подобрување на ефикасноста на трудот и подобрување на условите за работа. Електрична дигалка со мал волумен, мала тежина, едноставна работа, лесна за употреба и други карактеристики, што се користи во индустриски и рударски претпријатија, складирање, пристан и други места. Повеќето електрични дигалки ги управуваат луѓе кои користат копчиња на земја, или може да се управуваат во собата на возачот или далечински да се контролираат со жица (безжично).

2

Електричен ланец дигалка

Големопродажба на големопродажба 3T HHBB електричен ланец дигалка со ниски цени производители и добавувачи | АСАКА (asaka-lifting.com)


Време на објавување: Јули-04-2022 година

Време на објавување: 2024-04-28 17:02:10
  • Претходно:
  • Следно:
  • Оставете ја вашата порака