Klasifikimi dhe avantazhet dhe disavantazhet e ngritësve elektrikë

Dizajni i ngritjes elektrike plotëson nevojat e punëtorëve dhe ka karakteristikat e veta dalluese, por çdo produkt ka avantazhet dhe disavantazhet e veta. Vetëm duke kuptuar saktë avantazhet dhe disavantazhet e tij mund të kuptojmë më mirë aplikacionin, për të arritur qëllimin e plotësimit më të mirë të objektivit të punës. .
Ngritësi elektrik është një makinë ngritëse që integron në mënyrë kompakte bobinën e mekanizmit të reduktimit të motorit, i cili mund të përdoret vetëm ose si karrocë elektrike me një shina. Format e zakonshme të ngritësve elektrikë ndahen në ngritës elektrik me litar teli 0,5 ton dhe ngritje elektrike me zinxhir. Në raste të veçanta, ngritësit elektrikë me zinxhirë pllakash përdoren gjithashtu në ngritëset elektrike me litar. Sipas rregullimit të disa komponentëve kryesorë si motori, zvogëluesi i frenave, bobina etj., ai mund të ndahet në llojin e televizorit CD (MD) ose Ngritës me zinxhir elektrik DCHF.
0.5 ton wire rope electric hoist
Më poshtë fokusohet në avantazhet dhe disavantazhet e ngritësve elektrikë të zakonshëm me litar teli:
Ngritja elektrike me litar teli 1.0.5 ton me boshtin e motorit paralel me boshtin e bobinës ka avantazhin e të qenit i vogël në lartësi dhe gjatësi. Defektet e tij janë shkalla e gjerë e madhe, grupimi, prodhimi dhe montimi i ndërlikuar dhe rrezja e madhe e kthesës me trajektore.
0.5 ton wire rope electric hoist2
2. Ngritësi elektrik me motorin e instaluar në kazan ka përparësitë e shkallës me gjatësi të vogël dhe strukturës kompakte. Defektet kryesore janë kushtet e këqija të ftohjes së motorit, grupimi i dobët, shqetësimi në shikim, pajisjet dhe mbrojtja e motorit dhe pajisjet e rrëmujshme të furnizimit me energji elektrike.
3. Ngritësi elektrik me motorin e montuar në pjesën e jashtme të bobinës ka avantazhet e grupimit të mirë, shkallës së lartë të përgjithësimit, ndryshimit të thjeshtë të lartësisë së ngritjes dhe mirëmbajtjes së përshtatshme të pajisjeve. Disavantazhi është: shkalla e gjatësisë është e madhe.
4. Ngritësi elektrik me litar teli gjithashtu mund të rrisë ose zvogëlojë numrin e njehsorëve sipas gjatësisë së zinxhirit, i cili ndahet afërsisht në dy lloje, njëri është me shpejtësi të vetme. Njëra është me dy shpejtësi. Një nga avantazhet kryesore të ngritjes elektrike me dy shpejtësi MD1 është se kur objekti i rëndë do të ngrihet në lartësinë e specifikuar, butoni mund të zëvendësohet për të ulur shpejtësinë e ngritjes së objektit të rëndë, gjë që është më e sigurt për t'u përdorur.


Koha e postimit: Korrik-12-2022

Koha e postimit: 2024-04-28 17:02:08
  • E mëparshme:
  • Tjetër:
  • Lini Mesazhin Tuaj